• Cart
  • Please enable WooCommerce

Vi har nu startat med Hydrodipping

 • Uncategorized
 • Kommentarer inaktiverade för Vi har nu startat med Hydrodipping

Hur fungerar hydro dipping?

Hydrodipping, även känt som vattenöverföringstryck eller hydrografiskt tryck, är en metod för att dekorera föremål med mönster eller bilder genom att doppa föremålet i ett vattenbad där en film med mönstret finns på ytan. När föremålet doppas i vattnet, överförs mönstret från filmen till föremålets yta. Resultatet blir en jämn och snygg dekoration som kan appliceras på en mängd olika föremål.

En av de största fördelarna med hydrodipping är att det är mycket mångsidigt. Det fungerar på allt från stora objekt som bilar och cyklar till små föremål som mobiltelefoner och nyckelringar. Det finns också en stor variation av mönster och färger att välja mellan, vilket ger stor frihet att skapa en unik design.

En annan fördel med hydrodipping är att det är en mycket hållbar metod för dekoration. När filmen appliceras på föremålet, fäster den på ytan och bildar en tålig och slitstark yta som är resistent mot repor och slitage. Detta gör det till ett utmärkt val för objekt som utsätts för dagligt slitage och nötning.

En annan anledning att använda hydrodipping är att det är relativt enkelt och kostnadseffektivt jämfört med andra metoder för att dekorera föremål. Det kräver inte lika mycket utrustning eller kunskap som exempelvis spraymålning eller airbrush-tekniker. Dessutom är det möjligt att genomföra större produktioner av föremål med samma mönster, vilket kan leda till betydande besparingar i tid och pengar.

Slutligen ger hydrodipping möjligheten att skapa en unik design som står ut från mängden. Eftersom det finns så många mönster och färger att välja mellan, finns det ingen gräns för vad som kan skapas. Detta gör det till ett populärt val för företag som vill skapa unika marknadsföringsmaterial eller för privatpersoner som vill skapa en personlig touch på sina föremål.


Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis är hydrodipping en mångsidig, hållbar och kostnadseffektiv metod för att dekorera föremål. Med en mängd mönster och färger att välja mellan är det möjligt att skapa en unik design som står ut från mängden. Detta gör det till ett utmärkt val för både företag och privatpersoner som vill skapa en personlig touch på sina föremål.

Vattentransfertryck (hydrographics) är en dekoreringsmetod för tredimensionella föremål som gör det möjligt att lägga en mycket detaljerad grafik (t.ex. årsringar, kolfiber, camo-mönster och mycket flera) på produktens yta. Slutresultat är slitstarka och objekt kan senare utsättas för vatten, vilket inte orsakar förslitningen av vattentransfertryckets lager.
I vardagslivet har du råkat många gånger på föremål som har dekorerats med vattentransferteknik, t.ex. årsringar på instrumentbrädor till BMW eller Mercedes. Det är inget annat än vattentransfertryck. Det tillämpas på produktionsnivå, vilket nästan omgående omvandlar plast till mahogny. Vi använder den här metoden på vardagliga föremål för att göra dem riktigt fina!
Vattentransferfilmer är tillgängliga i varierade mönster och i olika breddar: 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm, 120 cm. Filmen har en vattenlöslig sida och en som löses upp efter att en aktivator tillämpas. Det skapar ett mönster i form av färg som ligger och flyter på vatten. Därefter behöver man bara doppa objektet i en lämplig vinkel och se till att inte doppa dess stora och platta ytor i mönstret. Nästa steg är att renspola filmens organiska rester (halkig gel) och att lägga på ett lager klarlack.

Våran utrustning för Hydrodipping. (Som du ser så kan vi inte ta de största komponenterna.

10 steg till en lyckad lösning:

Här är stegen som krävs för att få en lyckad applicering av hydrodipping:

 1. Förbered föremålet genom att rengöra ytan noggrant med tvål och vatten för att avlägsna smuts, olja och fett.
 2. Slipa ytan för att skapa en jämn yta och förbättra vidhäftningen av filmen.
 3. Applicera en basfärg på föremålet och låt torka helt.
 4. Värm upp vattnet till den rekommenderade temperaturen och tillsätt aktivatorn.
 5. Placera filmen på ytan av vattnet och spraya på en flytmedel på filmen för att förhindra att den fastnar på föremålet.
 6. Doppa föremålet i vattnet i en jämn och kontrollerad rörelse.
 7. Ta bort överflödig film från ytan av vattnet och skölj föremålet i rent vatten för att avlägsna flytmedlet.
 8. Torka föremålet helt med en ren trasa eller lufttorka det i ett dammfritt område.
 9. Applicera ett klart överdrag för att skydda mönstret och förbättra hållbarheten.
 10. Låt föremålet torka helt och njut av den nya och unika dekorationen.

Genom att följa dessa steg kan man uppnå en lyckad applicering av hydrodipping och skapa en professionell och hållbar dekoration på ett brett utbud av föremål.

läs mer om det här.

Back to top