• Cart
    • Please enable WooCommerce

Mercedes 190SL

Välkommen till Ale Karosseriteknik

Mercedes-Benz 190SL, tillverkad under 1960-talet, är en ikonisk och tidlös klassiker som kombinerar stil och prestanda på ett imponerande sätt. Denna eleganta roadster, som presenterades första gången 1954, fortsatte att fascinera bilentusiaster över hela världen genom sin slående design och imponerande teknik.

Under motorhuven finner vi en imponerande 1,9 liters fyrcylindrig motor som genererar upp till 105 hästkrafter. Trots sin relativt blygsamma storlek jämfört med dagens standarder, erbjöd denna motor en tillfredsställande kraft och prestanda för sin tid. Dess avancerade insprutningssystem och avancerade motoroptimering gjorde det möjligt för Mercedes att leverera en jämn och effektiv körupplevelse.

Vidare var 190SL utrustad med en manuell växellåda med fyra växlar, vilket gav föraren full kontroll över bilens prestanda och kördynamik. Den här växellådan var enkel och smidig att använda, vilket bidrog till en engagerande körupplevelse.

Vad gäller chassit och upphängningen, hade 190SL en robust konstruktion som kombinerade komfort med hanterbarhet. Dess oberoende fjädringssystem i kombination med skivbromsar på alla fyra hjulen garanterade en stabil och säker körning, även vid höga hastigheter.

Interiört var 190SL präglad av lyx och komfort. Med sin eleganta läderklädsel och träinläggningar på instrumentbrädan erbjöd den en förstklassig atmosfär för både föraren och passagerarna. Dessutom inkluderade den moderna bekvämligheter för sin tid, såsom elektriska fönsterhissar och en kraftfull värmare, vilket förbättrade komforten under körningen.

Sammanfattningsvis var Mercedes-Benz 190SL från 1960-talet inte bara en bil utan en symbol för lyx och prestanda. Med sin imponerande tekniska specifikation och tidlösa design fortsätter den att hyllas av bilentusiaster över hela världen.

13 Vehicles Matchar:

Sök i vårat lager

Back to top