• Cart
    • Please enable WooCommerce

BEDÖMNING AV SKICK

(Information tagen direkt från: Scheibler AB)

 

SYSTEM FÖR BEDÖMNING AV SKICK PÅ VETERANBIL ELLER KLASSISK SPORTBIL.

BEDÖMNING 1:

Detta är en veteranbil, sportbil i alla bästa möjliga skick. Renoverad till nyskick eller original med mycket få spår av användande. Original och med intakt historia från ny. Väldigt få bilar uppnår detta skick. Detta är en absolut felfri bil. Även kallat ”mint condition”

BEDÖMNING 2:

Detta fordon är i mycket bra skick. Reparationer och kosmetiska förbättringar har utförts av fackmän. Inga delar fattas och bilen är rostfri. Mekaniskt väl fungerande. Spår av användande kan finnas.

BEDÖMNING 3:

En bil i bruksskick. Rost kan finnas men får ej vara genomrostad i kaross eller ramverk. Fullt körbar, men defekter på mekanik eller utrustning kan finnas. Skall dock vara trafiksäker. (godkänd av S.B)

BEDÖMNING 4:

Lätt renoveringsobjekt. I behov av reparation för att bli trafiksäker. Kan vara genomrostad i kaross och bärande detaljer. Kan ha icke original delar, men är komplett.

BEDÖMNING 5:

Renoveringsobjekt eller reservdelsbil. Ej körbar, dåligt renoverad eller delvis/helt demonterad. Delar fattas. Mycket stora investeringar kommer att krävas för att detta fordon skall bli körbart.

Definition på beskrivande ord som kan användas vid bedömning av samlarbilar.

MINT CONDITION:

Mint condition är ett fordon som är renoverat till samma standard som det hade den dag den lämnade fabriken. Ordet ”mint” kommer från myntsamlare då det är det stadium på ett mynt när det lämnar sin tillverkning.

CONCOURS:

Detta är ett fordon som är bättre än mint condition. Det vill säga att man har använt material som är av högre kvalitet än vad tillverkaren en gång hade. Man håller nu en ännu högre standard när det gäller lack, ytbehandling, skinn etc.

Bilar i concours skick blir i regel endast körda från sin täckta trailer till scenen och tillbaka. Och efter detta måste däck och hjulhus rengöras från smuts. De måste hela tiden dammas av för att presenteras i sitt absolut yttersta skick. Det är inte ovanligt att en bil som gjorts till concours skick kostar 2-3 gånger så mycket som en bil i mycket bra skick.

Back to top